oltárkép
Honlap Zarándoklat

5. Magyar Szent Család zarándoklat PDF Nyomtatás E-mail
 

Gyalogos zarándoklat 2013. augusztus 24-25-én
Szent István
 tiszteletére

 

Szent István – Szent Imre – Boldog Gizella ereklyéit körbejárva,
Szentkirály - Lakitelek - Nyárlőrinc - Szentkirály útvonalon.

 

 

Magyar Szent Család közbenjárását kérve imádkozunk családjaink, közösségeink, magyar hazánk és nemzetünk lelki megújulásáért, valamint felajánljuk engesztelésül fáradtságunkat, imáinkat bűneinkért és az egész világ bűneiért.

 Program:
  • Gyülekező 24-én  21:40-től a szentkirályi templomkertben.

  • 22:00 Kezdő imádság a szentkirályi templomban

  • 22:20 Indulás Szentkirályról az útra bocsátó áldást követően

  • 1:00 Érkezés Lakitelekre. Bevonulva a templomba közös imádság az ereklye előtt, majd a további időt táplálkozással, pihenéssel töltjük el.

  • 2:05 Továbbindulás Lakitelekről Nyárlőrincre.

  • 5:20 Érkezés Nyárlőrincre. Szintén közös imádsággal kezdünk a templomban az ereklye előtt, melyet táplálkozás és pihenés követ.

  • 6:35 Továbbindulás Szentkirályra.

  • 8:55 Érkezés Szentkirályra. Itt is közös imádsággal kezdünk a templomban az ereklye előtt, majd a templomból kivonulva letelepszünk a szabadtéri oltár körül. A búcsúi szentmiséig az időt ki-ki pihenéssel, táplálkozással, imádsággal, szentgyónással töltheti el.

  • 10:00 Búcsúi szentmise.

 

Útvonal: 

A teljes zarándokút: 30,4 km.

Szentkirály - Lakitelek 9,8 km Szent Imréhez
Lakitelek - Nyárlőrinc 12,0 km Boldog Gizellához
Nyárlőrinc - Szentkirály 8,6 km Szent Istvánhoz

 

 

Az út során megéhezik az ember, javasoljuk, hogy mindenki hozzon enni- és innivalót magával. Különösen azért, mert a búcsúi szentmisének déli 12 óra előtt biztosan nem lesz vége.

 

Az éjszakai folyamatos haladás miatt csak 15 éven felüliek számára lehetséges a részvétel. Ennek az az oka, hogy hajnali 3-5 óra között a felnőttek számára is megterhelő az alváshiány és a fáradtság miatti álmosság. (Ezt az éjszakai bejárás és a 2. zarándoklat során mi magunk is megtapasztaltuk.) Mit lehet kezdeni egy útszélére leült, álmos, vagy alvó gyermekkel? Semmit. Ezt szeretnénk megelőzni.

 

Aki nem tudja vállalni végig az utat, az is bekapcsolódhat résztávokra 1-1 település között. 15 év alatt Nyárlőrinctől lehet bekapcsolódni.

Szentkirályon éjszakára az autókkal be lehet állni a templom kerítésén belülre.

 

A zarándokúton mindenki saját felelősségére vesz részt! A szükséges lábbeli legalább zárt cipő legyen, de javasoljuk a bakancs vagy magas szárú cipő használatát. Ragtapaszról, gyógyszerről, stb. mindenki maga gondoskodjon. Éjszaka a harmat le lephet mindent, a füves részek miatt erre is figyeljünk oda.

 

Azok a testvérek, akik egészségi, vagy egyéb okok miatt nem tudnak rész venni a zarándokúton, imafelajánlásaikkal hordozhatják a zarándokokat. Mindenkinek van a családjában, közösségében kiért imádkoznia. Hordozzuk őket most közösen, akár a zarándokokkal együtt virrasztva is. Kérjük az imavállalók jelentkezését is!

 

Kérdéssel e-mailben vagy telefonon fordulhatnak hozzánk:

A szervezők